במאמר זה נחקור את הסיבות למשבר הרובל הרוסי ואת השפעותיו על כלכלת רוסיה.
מבוא: מהו הרובל הרוסי?
הרובל הרוסי הוצג ב-13 בנובמבר 1991, ולא הוחלף בעיצוב חדש עד 1998. הרובל הרוסי החליף את הרובל הסובייטי בשיעור של 1 רובל חדש ל-10,000 ישנים. הבנק הממלכתי של הפדרציה הרוסית הנפיק שני סוגי רובלים: הרובל הסובייטי הישן והרובל הרוסי החדש. שיעור האינפלציה בשנת 1992 היה 450,000%. בשנת 1993 עמדה האינפלציה על 2.6 מיליון אחוז. הבנק המרכזי של רוסיה הפסיק להנפיק רובלים סובייטים ב-1 בינואר 1998. במקומם החלה להפיץ סדרה חדשה של שטרות ומטבעות עם ערכים של 10, 50, 100, 500 ו-1000 רובל.
מה קורה לרובל הרוסי?
הרובל הרוסי חווה משבר מתחילת 2014. הוא פוחת מול הדולר האמריקאי, כמו גם מטבעות אחרים. הבנק המרכזי של רוסיה נקט במספר צעדים כדי לנסות לעצור זאת, אך עדיין לא ברור מה יקרה. אל הרובל. הרובל הרוסי חווה משבר מתחילת 2014. הוא פוחת מול הדולר האמריקאי כמו גם מטבעות אחרים. הבנק המרכזי של רוסיה נקט במספר צעדים כדי לנסות לעצור זאת, אך עדיין לא ברור מה יעלה בגורל הרובל.
למה זה משנה?
זה משנה כי הכלכלה הרוסית היא השנייה בגודלה בעולם. רוסיה היא שחקנית מרכזית בשווקים גלובליים רבים ויש לה השפעה רבה על הכלכלה העולמית.
זה משנה כי רוסיה היא אחת מיצרניות הנפט המובילות בעולם. הם גם אחד מיצואני הגז המובילים ויש להם את אחת ממאגרי הגז הטבעי הגדולים בעולם. הכלכלה הרוסית מסתמכת במידה רבה על משאבי הטבע הללו כדי לתדלק את צמיחתה.
למידע מורחב בנושא של מצב הרובל הרוסי – מה קורה ולמה זה חשוב כדאי לבקר ב-
אתר שגרירות רוסיה בתל אביב
מסקנה: עתידו של הרובל הרוסי
לאחר התמוטטות ברית המועצות, הכלכלה הרוסית הייתה מושבתת. הרובל הרוסי היה שווה שבריר ממה שהיה שווה קודם לכן.
קשה לומר מה יעלה בגורל הרובל הרוסי בעתיד. אבל דבר אחד בטוח, זה יהיה מטבע חשוב שתהיה לו השפעה גדולה על הכלכלה והפוליטיקה העולמית.