מהו מבחן פסיכומטרי?
מבחן פסיכומטרי הוא מבחן המודד את יכולות האדם ותכונות האישיות. מבחנים פסיכומטריים משמשים למטרות שונות כגון תעסוקה, חינוך ומחקר.
המונח פסיכומטריה נגזר מהמילה היוונית "פסיכה" שפירושה "נשמה" או "נפש". המונח שימש לראשונה בסוף המאה ה-18 על ידי הפיזיקאי הגרמני יוהאן פרידריך הרבארט כדי לתאר ענף חדש בפסיכולוגיה.
כיום ניתן לסווג את הפסיכומטרי לשתי קטגוריות:
1) הערכה כמותית (למשל, מנת אינטליגנציה)
2) הערכה איכותית (למשל, תכונות אישיות)
המבחן הפסיכומטרי הוא סוג של הערכה המודד את התכונות הפסיכולוגיות, היכולות, העמדות והתחומי עניין של הפרט. המבחן הומצא על ידי סר פרנסיס גלטון בסוף המאה ה-19.
ישנם סוגים רבים ושונים של מבחנים פסיכומטריים המשמשים למטרות שונות. לדוגמה, ישנם מבחני אישיות המודדים את מאפייני האישיות של הפרט ומבחני אינטליגנציה המודדים את היכולות הקוגניטיביות או התהליכים המנטליים של האדם. ישנם גם מבחני עניין מקצועיים שעוזרים לאנשים למצוא את ההתאמה הקריירה הטובה ביותר שלהם על סמך תחומי העניין, הכישורים והערכים שלהם.
מדריך מקיף על פסיכומטרי וכיצד הם משנים את העולם
פסיכומטרי הוא חקר המדידה הפסיכולוגית. זהו תחום מדעי המשתמש בטכניקות סטטיסטיות לניתוח התנהגות אנושית.
במאמר זה, נחקור את הסוגים השונים של מבחנים פסיכומטריים וכיצד הם משמשים על ידי ארגונים כדי למדוד ולחזות התנהגות אנושית בתרחישים שונים.
פסיכומטרי צבר פופולריות בעשור האחרון בשל הדיוק שלו בניבוי התנהגות אנושית, מה שהוביל לכך שהיא הפכה לחלק מחיי היומיום. הוא שימש בתעשיות שונות כמו חינוך, שיווק וגיוס.
פסיכומטרי הוא חקר תכונות פסיכולוגיות ופסיכומטריות של בני אדם. פסיכומטרי מסייע בהערכת האישיות, האינטליגנציה והכישורים של הפרט כדי לדעת את הפוטנציאל שלו. מבחני הערכה משמשים בגיוס עובדים, משאבי אנוש ותחומים רבים אחרים כדי להעריך את כשירותם של אנשים.
מבחני הערכה הם מדריך מקיף לפסיכומטרי וכיצד הם משנים את העולם. הם עוזרים להבין מהן הערכות, כיצד הן פועלות וכיצד ניתן להשתמש בהן למטרות שונות.
איך הם עובדים?
פסיכומטרי הוא המדע של מדידת תכונות פסיכולוגיות. פסיכומטרי מסוימים עשויים לשמש למדידת אישיות או אינטליגנציה.
הדרך הנפוצה ביותר למדוד אישיות היא באמצעות שאלונים ששואלים שאלות על איך אנשים רואים את עצמם. שאלונים אלו נקראים לעתים קרובות אמצעי דיווח עצמי והם יכולים להתבצע על ידי אדם בעצמו, או בעזרת מישהו אחר כמו פסיכולוג.
יש גם כמה פסיכומטרים המשמשים למדידת אינטליגנציה, כמו מבחני IQ ומבחני SAT. מבחני IQ מורכבים בדרך כלל מסוגים שונים של חידות ושאלות הבודקות מיומנויות וידע בפתרון בעיות בתחומים ספציפיים, כגון מתמטיקה או מדעים.
מבחנים פסיכומטריים משמשים למדידת האינטליגנציה, תכונות האישיות והיכולות של האדם. הם משמשים לעתים קרובות בתהליך הגיוס כדי להעריך את התאמתו של אדם לעבודה או כדי להעריך את הפוטנציאל של העובד.
מבחן פסיכומטרי מבוצע לרוב על ידי איש מקצוע מיומן שישאל שאלות וינתח תגובות על מנת להגיע להערכת הפרופיל הפסיכולוגי של האדם.
מבחן מקוון אינו מספיק מכיוון שאינו יכול לספק את אותה רמת פירוט כמו הערכה פנים אל פנים.
המבוא מספק מידע רקע על מבחנים פסיכומטריים ואופן פעולתם, כמו גם על אופן ביצועם ומדוע מבחנים מקוונים אינם מספיקים.
למידע מורחב על הקלות בפסיכומטרי באפשרותך לבדוק כאן: mtml.co.il
מה ההבדל בין בדיקה מקוונת לבחינה פנים אל פנים?
מבחן מקוון הוא מבחן פסיכומטרי הנערך מרחוק ומסתיים במחשב. צורת מבחן זו היא הצורה הנפוצה ביותר של מבחן פסיכומטרי במקום העבודה.
מבחן פנים אל פנים, לעומת זאת, מתבצע באופן אישי ומושלם עם עיפרון ונייר. בדיקה מסוג זה יכולה להתבצע הן למטרות עסקיות והן למטרות חינוכיות.
מבחן מקוון הוא הערכה הנלקחת במחשב וניתן לבצע אותה בכל מקום ובכל זמן. זה אומר שמישהו יכול לגשת למבחן מקוון מהבית, מהעבודה, או אפילו במקום ציבורי כמו בית קפה. גם בדיקות מקוונות נוחות מכיוון שניתן לבצע אותן בכל עת והתוצאות זמינות באופן מיידי לנבדק. החיסרון של מבחן מקוון הוא שייתכן שלא יהיה מספיק זמן לחזור ולבדוק שאלות אם תתקעו.
מבחן פנים אל פנים הוא מבחן שבו אתה צריך להיכנס למשרד או למתקן בדיקות למשך הבחינה. מבחנים פנים אל פנים הם לרוב ארוכים יותר ממבחנים מקוונים מכיוון שהם נותנים לך יותר זמן לענות על שאלות והם מספקים יותר הזדמנויות למשוב מהבוחן. תגלו גם שיש יותר סיכויים לטעות עם בדיקה פנים אל פנים, מכיוון שיכולות להיות הסחות דעת בחדר הבדיקות כמו אנשים אחרים שמדברים או רעשים חזקים בחוץ.